ЮНІСЕФ розповів про ситуацію з вакцинацією в Україні

ЮНІСЕФ розповів про ситуацію з вакцинацією в Україні

Укрінформ
Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джованна Барберіс наголосили на необхідності інформування батьків щодо переваг вакцинації та формування прихильності до імунізації.

Про це вона сказала на брифінгу, присвяченому проведенню в Україні Європейського тижня імунізації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб люди розуміли важливість вакцинації від хвороб. Через вакцинацію 3 млн життів дітей рятуються щороку. Ми знаєм, що вже покращився рівень імунізації, вакцини є. Декілька днів тому прибули нові дози вакцини КПК. Це може допомогти у подоланні спалаху кору. За нашим опитуваням, в 2017 році 84% батьків сказали, що вони дотримуються або намагаються дотримуватися національного календаря вакцинації, порівняно з 63% у 2014 році. Знов таки, коли ми кажемо про вакцинацію проти кору, паротиту, краснухи, показники покращилися, але все ж необхідно охопити 95%, які рекомендовані, щоб інфекція не поширювалася. Ми закликаємо всіх батьків, щоб вони вакцинували своїх дітей", - сказала Барберіс.

Вона наголосила на необхідності проводити вакцинацію і від інших хвороб. Так, за даними Центру громадского здоров'я, в Україні рівень охоплення дітей вакциною від поліомієліту склав 75%, від гепатиту В - біля 50%, трохи більше половини дітей віком 18 місяців вакциновані від дифтерії, кашлюка та правця.

Барберіс відзначила необхідність інформування батьків щодо переваг вакцинації та формування прихильності до імунізації та отриманні правдивої інформації як щодо необхідності вакцинації, так і щодо якості самих вакцин.

Вона додала, що за підтримки ЮНІСЕФ відбулася презентація нової книги для дітей письменниці Катерини Бабкіної, в якій в доступній формі розповідається про віруси, бактерії та вакцини, які допомагають у подоланні хвороб.

Читайте також: ЮНІСЕФ доставив в Україну 800 тисяч доз вакцини від кору

"Ми будемо передавати ці книги у дитячі садочки по всій Україні для того, щоб учителі, вихователі надавали інформацію дітям. Це найкращий спосіб інформувати сім'ї щодо цих питань. Якщо є певні сумніви, питання, необхідно звертатися до надійних джерел, таких як МОЗ, ВООЗ, ЮНІСЕФ", - сказала Барберіс.

З 23 по 29 квітня в Європі та в Україні проходить Європейський тиждень імунізації, під час якого проводяться інформаційні кампанії щодо підвищення обізнаності населення стосовно переваг вакцинації. Тиждень імунізації проводиться в Європі з 2005 року у партнерстві з громадскими організаціями, асоціаціями батьків, професійними асоціаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-