За рік є 1700 вироків у корупційних справах – Луценко

За рік є 1700 вироків у корупційних справах – Луценко

Укрінформ
За минулий рік Генеральна прокуратура України домоглася виконання вироків у 1700 корупційних справах.

Про це це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу 19 квітня у прокуратурі Дніпропетровської області, інформує прес-служба облпрокуратури.

«У минулому році Генеральна прокуратура України не тільки затримала рекордну кількість корупціонерів, а й наразі вже є 1700 вироків по цим справам» - зазначив генпрокурор.

Луценко висловив задоволення діями прокурорів Дніпропетровської області, назвавши її однією з кращих у цьому напрямку. За минулий рік органи прокуратури Дніпропетровщини змогли відстояти покарання у 93 судових вироках.

Наприклад, колишнього міського голову м. Новомосковська визнано винним у зловживанні службовим становищем та засуджено до 3 років позбавлення волі; двоє депутатів міських рад області за одержання неправомірної вигоди відсидять 3 роки за гратами; заступниця начальника одного з управлінь Пенсійного фонду в області отримала 7 років позбавлення волі; заступник начальника одного з відділів Державної екологічної інспекції в області за неправомірну вигоду отримав 5 років позбавлення волі; колишній голова однієї з сільських рад Апостолівського району отримав 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Луценко готує документи на зняття недоторканності ще з п'яти депутатів

Генпрокурор поскаржився, що закон дозволяє органам прокуратури протидіяти виключно проти чиновників невисокого рангу: інспекторів, голів певних державних підрозділів, земельних управлінь, комунальних господарств тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-