У ході операції

У ході операції "Мігрант" 204 особам оголошено підозру – Князєв

Укрінформ
У ході оперативно-профілактичної операції "Мігрант", спрямованої на протидію злочинним групам, які намагаються впливати на криміногенну ситуацію в країні, повідомлено про підозру 204 особам.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, інформує департамент комунікації Національної поліції України.

За словами глави Нацполіції, за три місяці було зареєстровано 314 кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями.

"У 204 випадках зловмисникам повідомлено про підозру”, - підкреслив Князєв.

Він додав, що найбільша кількість правопорушників із числа іноземців виявлена у містах Київ, Одеса, Дніпро, Харків, а також у Миколаївській області. На їхньому рахунку – заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, розбійні напади, пограбування, крадіжки, шахрайства, незаконні заволодіння транспортними засобами.

Також поліцейськими задокументовано 14 кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

За словами Князєва, робота кримінальної поліції, у першу чергу, зосереджена на протидії групам, створеним на етнічній основі. Уточнюється, що лише за декілька місяців оперативні підрозділи задокументували 79 злочинів, вчинених такими групами. Крім того, виявлено 30 осіб з числа організованого кримінального середовища, які порушили міграційне законодавство, з них 10 осіб – ієрархічна "верхівка" кримінального світу.

Впродовж цього періоду притягнуто 21 учасника організованих груп та злочинних організацій до адміністративної відповідальності за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Читайте також: Нацполіція та Lifecell разом боротимуться з кіберзлочинами

Водночас 13 таким іноземцям заборонено в’їзд в Україну. Десять осіб поміщено до пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, на час, необхідний для оформлення документів для видворення.

Також під час заходів розшукано 33 особи, які раніше вчинили правопорушення та переховувалися від слідства.

Як повідомлялося, 10 лютого Нацполіція розпочала оперативно-профілактичну операцію "Мігрант".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-