Обшуки в

Обшуки в "Укрзалізниці": ГПУ розкрила деталі кримінальної справи

Укрінформ
ГПУ та СБУ провели обшуки у приміщенні ПАТ "Укрзалізниця" під час розслідування кримінальної справи за фактами заволодіння грошовими коштами, які призначалися на ремонт приміських дизель-поїздів.

Про це повідомив у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Ці дії відбуваються у зв’язку зі здійсненням досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння грошовими коштами, які призначалися на ремонт дизель-поїздів, що використовуються під час приміських перевезень", - зазначив він.

 Лисенко додав, що у межах даної кримінальної справи уже повідомлено про підозру 14 службовим особам, зокрема 3 особам керівного складу департаментів ПАТ "Укрзалізниця", 4 керівникам афілійованих підприємств, 7 службовим особам залізниці та її філій інших рівнів.

Досудове слідство встановило, що керівники ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" за попередньою змовою із керівництвом регіональних філій "Львівська залізниця", "Південна залізниця", за безпосередньої участі керівництва ПАТ "Укрзалізниця", із залученням ряду фіктивних підприємств, достовірно знаючи, що жодних робіт із модернізації дизельних двигунів М 756 на ПрАТ "ДТРЗ" не проводилось, склали та видали ряд завідомо неправдивих офіційних документів щодо нібито здійснення ремонтів (модернізації) цих дизельних двигунів, які стали підставою для перерахування понад 70 млн грн із рахунків ПАТ "Укрзалізниця" на рахунки ПрАТ "ДТРЗ", у подальшому перерахованих фіктивним підприємствам.

Колишні керівники ПрАТ "ДТРЗ", яким повідомлено про підозру, визнали, що зазначені операції були безтоварні.

Читайте також: Генпрокуратура та СБУ проводять слідчі дії в офісі Укрзалізниці

Лисенко додав, що вчинення злочину стало можливим у зв’язку з тим, що працівниками ПАТ "Укрзалізниця" усупереч вимогам правовстановлювальних документів підприємства прийняті рішення про можливість укладення таких договорів філіями без отримання письмового дозволу ПАТ "Укрзалізниця".

Встановлено, що зазначені ремонтні роботи переважно виконувалися на територіях депо, де експлуатуються зазначені дизель-поїзди.

Під час обшуку планувалося вилучити оригінали протиправних рішень ПАТ "Укрзалізниця", матеріали щодо погодження змін до фінансових планів регіональних філій, які уможливили скоєння згаданого злочину, а також документи стосовно руху коштів.

Раніше у коментарі Укрінформу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що ГПУ  і СБУ проводять обшуки у приміщенні ПАТ "Укрзалізниця" у справі щодо зловживань на підприємстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-