Вибір лікаря жодним чином не прив'язаний до місця реєстрації пацієнта - Розенко

Вибір лікаря жодним чином не прив'язаний до місця реєстрації пацієнта - Розенко

Укрінформ
Серед проблем, які виникли за підсумками першого тижня старту медичної реформи та кампанії з вибору лікаря, є відмови в укладанні декларації через місце реєстрації пацієнта.

Про це на селекторній нараді з питань впровадження медичної реформи сказав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На урядову гарячу лінію вже надходять сигнали, що є порушення прав пацієнта на вільний вибір лікаря. В першу чергу в Києві в кількох закладах відмовляти пацієнтам через реєстрацію. Наголошую, що вибір лікаря жодним чином не пов'язаний з місцем реєстрації", - заявив Розенко.

Читайте також: Супрун оприлюднила інструкцію з підключення до eHealth

Серед інших проблем Розенко відзначив такі, як дезінформація щодо початку приписної кампанії до лікарів. Зокрема, у Запорізькій області пацієнтам повідомляли, що укладення декларацій розпочнеться з нового року.

Також є випадки заповнення декларацій вручну в паперовому вигляді.

Розенко наголосив, що місцева влада має забезпечити медзакдали технічними засобами, комп'ютерами для укладення декларацій виключно в електронному вигляді.

"Перша проблема, яку ми маємо вирішити, місцева влада має забезпечити підключення до електронної системи охорони здоров'я", - наголосив Розенко.

Він нагадав, що станом на 4 квітня було укладено 190 тисяч декларацій з лікарями, станом на ранок 10 квітня - вже понад 305 тисяч декларацій. 1030 медзакладів приєдналися до електронної системи охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, всеукраїнська кампанія "Лікар для кожної сім'ї" розпочалася в Україні 2 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-