Лікарів

Лікарів "первинки" вже обрали понад 310 тисяч українців

Укрінформ
Станом на 10 квітня декларації з лікарями первинної ланки уклали 310 тисяч 400 українців.

Такі дані оприлюднені на сайті електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Так, з початку оголошення кампанії "Лікар для кожної сім'ї" декларації з лікарями первинної ланки уклали 310 400 пацієнтів. Також в системі eHealth зареєстровано 1035 медичних закладів первинної ланки та 14 326 лікарів.

На сайті електронної системи охорони здоров'я також розміщено мапу закладів первинної ланки, де можна дізнатися про найближчі центри первинної медико-санітарної допомоги, які вже підключені до eHealth та готові укладати з пацієнтами декларації.

Читайте також: Супрун рекомендувала правдивий ролик про медреформу

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня в Україні розпочалася всеукраїнська кампанія "Лікар для кожної сім'ї". Пацієнтам, для того, щоб укласти декларацію з лікарем, потрібно, перш за все, обрати фахівця. Для укладення декларації потрібно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон. Для укладання декларації за неповнолітню дитину потрібно свідоцтво про народження. Працівник медзакладу має внести дані пацієнта до електронної системи охорони здоров'я, а також код верифікації, який надійде в смс-повідомленні на телефон пацієнта. Після цього з системи роздруковується два примірника декларації, один з яких залишається у пацієнта, другий - в медичному закладі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-