В українській армії хочуть створити новий рід військ

В українській армії хочуть створити новий рід військ

Укрінформ
У Збройних силах хочуть створити окремий рід військ - медичний, за прикладом Бундесверу у Німеччині.

Про це сказав на брифінгу Міноборони начальник Головного військово-медичного управління - начальник медичної служби Збройних сил України - полковник медичної служби Ігор Хоменко. 

"Ми маємо намір створити окремий рід військ - медичний, по типу Бундесверу", - сказав він.

Хоменко уточнив, що за принцип реформування взято медичну службу Збройних сил Німеччини - Бундесверу. "Ми вивчили більшість систем союзників, але на поточному етапі та на перспективу для нас найбільш короткий шлях — це, дійсно, система Бундесверу, яка була обрана у співпраці з іноземними радниками", - сказав він. 

Система стовідсотково не буде такою ж, як в Німеччині, але її основні принципи будуть збережені: єдиний орган управління медичним забезпеченням, єдина вертикаль підпорядкування, медики будуть відповідати за медичне забезпечення, від них відійдуть невластиві їм функції і вони займатимуться лише своєю роботою, — зазначив начальник Головного військово-медичного управління.

 За його словами, нова система дозволить вибудувати повну медичну вертикаль відповідальності відносно медичного забезпечення: від початку лікування та до завершення реабілітаційного процесу.

Читайте також: Україна не планує захоплення території на Донбасі, як Росія в Чечні - Полторак

 Він пояснив кореспондентові Укрінформу, що зараз медиків Збройних сил понад 20 тисяч осіб, якщо буде створено окремий рід військ - медичний, туди увійдуть приблизно 10% від кількості представників Збройних сил, а це близько 25 тисяч. 

Реформу медичної служби, зокрема, щодо створення окремого роду військ, заплановано провести до 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-