В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб - ФПУ

В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб - ФПУ

Укрінформ
В Україні щороку на виробництві гинуть понад 400 осіб.

Про це розповів заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щороку в Україні гине понад 400 осіб і більше 5 тисяч отримують виробничі травми. Експерти переконані, що ця статистика є далеко не повною, що обумовлюється, зокрема, значним тіньовим сектором і приховуванням нещасних випадків», -  зазначив Шубін.

За його словами, причина таких показників - незадовільні умови безпеки праці на багатьох виробництвах, низька увага до виробничої безпеки як роботодавця, так і державних органів, недостатній рівень підготовки працівників і посадових осіб із цих питань.

Читайте також: Міноборони анонсувало ще один санаторій для військових

Шубін також зауважив, що відновлення потребує також система профілактики професійних захворювань, зокрема через відродження повноцінного функціонування санаторно-курортного лікування для працівників.

«Це питання два роки перебуває на порядку денному вимог працівників і профспілок. За цей час у парламенті зареєстровано відповідний законопроект, створено та запущено оновлений фонд соціального страхування. Проблема безліч разів розглядалася на багатьох урядових площадках, проте й досі залишається невирішеною», -  розповів Шубін.

Він додав, що весь цей період сотні тисяч працівників фактично позбавлені свого права на повноцінне відновлення втраченого на виробництві здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-