Суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу Бубенчику

Суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу Бубенчику

Оновлено
Укрінформ
Попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу активісту Івану Бубенчику суддею відхилено. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із судового засідання в Печерському райсуді Києва.

"Суддя ухвалив: заяву прокурора Стрижевської про відкликання клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Івана Бубенчика задовільнити", - оголосив суддя В'ячеслав Підпалий.

Як заявила журналістам заступник генпрокурора Анжела Стрижевська, вивчивши матеріали кримінального провадження щодо Бубенчика, вона дійшла до висновку, що попередня кваліфікація його дій не є достатньо обгрунтованою.

"Кваліфікація дій Бубенчика, яка була зазначена в попередній підозрі, є достатньо спірною і недостатньо обгрунтованою для того, щоб ставити питання про висунення особі таких тяжких звинувачень", - сказала вона.

Водночас адвокат Бубенчика Ігор Коржук зазначив, що висунення нової підозри з боку ГПУ було очікуваним кроком.

"Ми розуміли не тільки необгрунтованість попереднього клопотання, а і його юридичну, скажімо так, нелегітимність. Моєму клієнту не спромоглися нормально, в рамках Кримінального кодексу, процесуально вручити підозру. Якщо підозра належним чином не була вручена, це клопотання не мали права прокурори подавати до суду", - зауважив він.

Адвокат також сказав, що докази, які містились у попередній підозрі, не свідчать про те, що його клієнт вчиняв ті злочини, які йому інкримінуються.

Читайте також: Суд у Києві продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Сам Іван Бубенчик після судового засідання подякував усім активістам, які прийшли його підтримати.

Раніше очільник ГПУ Юрій Луценко заявив, що дії Бубенчика неправильно кваліфікували, і повідомив про зміну групи прокурорів з розслідування справи.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня правоохоронці затримали на Львівщині активіста Майдану Івана Бубенчика і доправили його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Фото Євгена Любімова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-