Адвокати Крисіна не з'явилися до суду, засідання перенесли

Адвокати Крисіна не з'явилися до суду, засідання перенесли

Укрінформ
Судове засідання у справі про вбивство та катування учасників Революції гідності у січні-лютому 2014 року перенесли на 15 травня через неявку адвокатів одного з обвинувачених Юрія Крисіна.

Про це повідомляє Громадське.

Захисники Євген Солодко та Тетяна Гнатюк повідомили суд, що перебувають на інших судових засіданнях, захисник Ігор Василенко - про те, що захворів. Через це суд направив заяву до ради адвокатів щодо неналежного захисту.

Також суд задовольнив клопотання прокуратури продовжити термін тримання під вартою для ще одного обвинуваченого у цій справі Сергія Чемеса на два місяці у зв'язку з тим, що з 05.04 по 15.05 суд перебуватиме у відпустці.

29 березня Дарницький райсуд Києва заарештував Крисіна на 2 місяці.

Обвинувачуваними у даній справі проходять двоє осіб - Юрій Крисін та Сергій Чемес. Крисіну інкримінують чотири злочини, передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини, вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Загалом Крисіну загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Чемесу інкримінують ті ж статті та ще ч. 2 ст. 296 ККУ. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Крисіна арештували на два місяці без права застави

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталося у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема справи про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

15 березня Крисін не з'явився на суд через «можливу загрозу своєму життю». Суд задовольнив клопотання адвокатів щодо взяття Крисіна під охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-