Луценко заявляє, що дії Бубенчика неправильно кваліфікували

Луценко заявляє, що дії Бубенчика неправильно кваліфікували

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко змінив групу прокурорів з розслідування справи активіста Майдану Івана Бубенчика: замість керівника Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка її очолить заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

Про це Луценко повідомив у середу у Facebook.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності І. Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань С. Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо даного епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - зазначив Луценко.

Він додав, що протягом дня чекає від Стрижевської остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього.

Читайте також: Луценко обіцяє Парубію до кінця дня деталі про затримання Бубенчика

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня правоохоронці затримали на Львівщині активіста Майдану Івана Бубенчика і доставили його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Печерський суд Києва намагався обрати запобіжний захід Бубенчику, прокурори вимагали для нього арешт.

Однак захист Бубенчика заявив відвід головуючому судді, і засідання суду перенесли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-