ГПУ повідомила Бубенчику про підозру у вбивстві двох силовиків на Майдані

ГПУ повідомила Бубенчику про підозру у вбивстві двох силовиків на Майдані

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила Івану Бубенчику про підозру у причетності до вбивства двох правоохоронців під час Революції гідності.

Про це заявив у коментарі Укрінформу керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Прокурор повідомив про підозру у вбивстві двох правоохоронців Івану Бубенчику", - сказав він.

Горбатюк додав, що наразі Печерський райсуд Києва обирає Бубенчику запобіжний захист. "Прокурор клопоче у суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - уточнив він.

Керівник Департаменту спецрозслідувань зазначив, що Бубенчик упродовж тривалого часу відмовлявся приходити до слідчого для участі у слідчих діях. У цьому зв'язку до нього застосували привід для проведення слідчих дій, а після цього прокурор повідомив йому про підозру.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали у Львівській області активіста Євромайдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва.

Читайте також: Євромайданівця затримали за підозрою у вбивстві двох працівників МВС у 2014 році

У фільмі "Злам" - першому з циклу розслідувань "Слідами революції" - активіст заявив, що 20 лютого 2014 року стріляв у силовиків з консерваторії. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи "Беркута" та Внутрішніх військ відступити з площі.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика як свідка, а також провела обшук у його помешканні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-