Холодницький каже, що як і раніше — ставить підписи та призначає прокурорів

Холодницький каже, що як і раніше — ставить підписи та призначає прокурорів

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що продовжує виконувати свої обов'язки у звичному режимі.

Про це він заявив журналістам у вівторок перед допитом у Генпрокуратурі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз я продовжую виконувати обов'язки, ставлю підписи, призначаю прокурорів - виконую свої обов'язки повністю", - сказав Холодницький.

Він додав, що директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник жодних пояснень йому не надав.

"Це інтерв'ю вийшло синхронно з заявами і направленням скарг на КДКП і вимогою звільнення. Наскільки я розумію, буде стояти питання про відсторонення від посади на час проведення дисциплінарного провадження. Не боюся, і навпаки, буду сам клопотати про це для збереження об'єктивності, щоб не було жодного втручання чи то в роботу комісії, чи то моїх підлеглих прокурорів", - уточнив керівник САП.

Читайте також: Холодницький заявляє, що жодного разу не спілкувався з Трухановим

Він також зазначив, що хоче почути зроблені в його кабінеті за допомогою пристрою для прослуховування записи повністю: "Я хочу почути, що я казав і що я робив після".

Як повідомлялося, глави ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у скарзі просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує Холодницький.

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-