Гройсман - про військові пенсії: З травня маємо вийти на системність виплат

Гройсман - про військові пенсії: З травня маємо вийти на системність виплат

Укрінформ
У квітні всі військові пенсіонери відповідно до рішення уряду отримають доплати до пенсій за січень-березень, а з травня Кабмін розпочинає системну виплату вже підвищених військових пенсій.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує Урядовий портал.

«Я обіцяв військовим пенсіонерам, що ми розпочнемо підвищення пенсій. І ми це робимо. Головне, що ми врахуємо і січень, і лютий, і березень. Питання чутливе - хотів би, аби з цим рішенням ми дійшли до кожного військового пенсіонера і віддали належне... Важливо, аби до травня всі виплати були здійснені в повному обсязі. А з травня ми маємо вийти на системність підвищених виплат. Люди чекають», - зауважив Гройсман під час проведення наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою щодо ситуації в системі пенсійного забезпечення військовослужбовців.

Читайте також: Зарплатні борги в Україні сягають майже 2,5 мільярда - Держстат

У свою чергу Рева повідомив, що відповідно до рішення уряду середній розмір підвищення пенсій - 1500 грн, та запевнив, що поставлені завдання будуть виконані.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року уряд напрацював рамковий проект закону щодо підвищення пенсій військовим пенсіонерам  і передав його до подальшого опрацювання в Раду національної безпеки та оборони. Обговорення документа потребує часу, і саме тому в лютому уряд схвалив рішення, яке дозволило розпочати процес підвищення військових пенсій. Рішення є тимчасовим і діятиме до моменту ухвалення закону, який закріпить не тільки системне підвищення пенсій військовим, а й окреслить систему пенсійного забезпечення для військових, які сьогодні проходять службу в силових органах.

Таким чином, Пенсійний фонд із другої половини березня розпочав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Пенсії підвищуватимуться поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть у середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. На сьогодні середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-