Пожежники перевіряють 38 тисяч закладів масового скупчення людей

Пожежники перевіряють 38 тисяч закладів масового скупчення людей

Укрінформ
Інформація про всі заплановані перевірки закладів масового скупчення людей щодо пожежної безпеки та їх результати мають бути доступні онлайн, щоб кожен потенційний відвідувач міг оцінити свої ризики.

Про це написав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

«Інформація про всі заплановані перевірки та їх результати має бути доступною онлайн. Кожна людина повинна мати можливість бачити, де безпечно, а де ні, та оцінювати свої власні ризики», - наголосив Нефьодов.

Він зазначив, що напередодні відкрилися навчання для працівників 25-ти територіальних органів Державної служби надзвичайних ситуацій України, які перевірятимуть заклади. 

За словами Нефьодова, по ДСНС в базі 38 тис. 361 перевірок, однак ще немає результатів перевірок онлайн, але поступово база буде наповнюватись.

«Мета діяльності інспекції має бути не виявлення порушення та покарання порушника, а зменшення ризику (рівня небезпеки). Це докорінна перебудова філософії роботи органу буде супроводжуватись створенням інструментів для самоконтролю бізнесу (чек-лісти). Відповідальний бізнес отримає конкурентну перевагу (люди будуть більше ходити в ті ТРЦ, де з пожежною безпекою добре)», - зауважив заступник міністра.

Він додав, що зібрана за допомогою онлайн-системи статистика дозволить побудувати матриці ризиків та спланувати управління ними. "Тобто, має бути відновлений зв'язок між «перевіряємо більше» і «безпека зростає», а уряд може знайти тоді баланс між вартістю перевірок і суспільною безпекою (це політичне питання). Зараз цього зв'язку немає, тому більшість людей і ставляться до перевірок із, м'яко кажучи, недовірою", - наголосив посадовець.

Читайте також: Якщо пожежа у ТРЦ: чи вдасться врятуватися у київських шопінг-моллах?

Як повідомлялося, Державна служба з надзвичайних ситуацій на виконання рішення уряду 30 березня розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-