31 березня: народний календар і астровісник

31 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Лазарева субота і Місяць у повні; як поводитимуться скелети в шафах і чи конче потрібно спалювати за собою всі мости.

Вчора закінчилась свята Чотиридесятниця, попереду Страсний тиждень, який завершиться Христовим Воскресінням. Сьогодні ж Лазарева субота, день, коли Ісус Христос воскресив праведного Лазаря. Ця значуща євангельська подія сталася напередодні тріумфального в’їзду Господа в Єрусалим і за тиждень до Його смерті та Воскресіння. Лазар – брат Марфи і Марії, мешкав у Віфанії, був добрим товаришем Ісуса Христа. Коли Ісусові сказали, що Лазар помер, то Він розчулився і заплакав. А потім рішуче пішов до печери в якій лежав чотириденний покійник, наказав відкинути камінь, яким був привалений вхід до поховання й наказав Лазарю встати й іти. Той, сповитий наче лялечка, слухняно встав і пішов. Це була нечувана і небачена річ, усім дивам диво, тому звістка про воскресіння Лазаря розлетілася всією Іудеєю. Тисячі людей увірували в Ісуса й визнали Його за Месію. Втім фарисеїв ця подія остаточно розлютила й вони вирішили будь-що вбити Ісуса. Стосовно Лазаря, то він після свого воскресіння прожив на білому світі ще 30 років. Служив єпископом і вдруге помер на Кіпрі в 63 році – був, так би мовити, політичним емігрантом, адже на батьківщині його життю загрожувала небезпека. За легендою, до кінця життя Лазар ніколи не сміявся. Лише легка усмішка зрідка торкалася його вуст.

Іменинники сьогодні Дарина, Дмитро, Іван.

Сьогодні о 15:37 відбудеться друга за березень повня. Таке трапляється не надто часто – наступну «повню у квадраті» очікуємо аж у жовтні 2020 року. Нинішня ж відбудеться у знаку Терезів на тлі протистояння Місяця Сонцю й Меркурію в Овні. Також всі ці планети перебуватимуть у квадратурі стосовно до Марса і Сатурна. Загостриться все, що тільки може загостритись. Все, що раніше замовчувалось, приховувалось з тих чи інших причин, неодмінно захоче з’явитися на світ божий. Заворушаться всі скелети в шафах. Особливо це стосується царини міжособових взаємин. Приміром подружжя, які не наважувались розлучитись, можуть зважитись на цей непростий крок. Може дати тріщину й багаторічна дружба. Втім, перед тим як спалювати за собою всі мости, добряче подумайте: чи не буде згодом той попіл стукати у ваше серце? Намагайтесь уникати конфліктів, потенційно небезпечних ситуацій, контролюйте власні емоції, слова, дії.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: – 8,8; а найтеплішим у 1968 - +22,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-