Супрун розповіла про “зміну протоколів” лікування туберкульозу

Супрун розповіла про “зміну протоколів” лікування туберкульозу

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я працює над зміною протоколів профілактики, діагностики та лікування туберкульозу, проводить консультації щодо новітніх протоколів надання допомоги при цьому захворюванні.

Про це перед засіданням Кабінету міністрів сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз спілкуємося з лікарями, експертами, щоб запровадити нові протоколи профілактики, ранньої діагностики та лікування туберкульозу. А робити флюорографію для всіх не є найкращий спосіб діагностики", - сказала Супрун.

Вона зазначила, що у світі такого засобу діагностики туберкульозу, як флюрографія немає. Натомість лікар має опитати пацієнта, зокрема з'ясувати, чи не хворіє людина на ВІЛ, гепатит, чи не перебуває в контакті з хворим на туберкульоз, чи має кашель та підвищену температуру протягом тривалого часу. Лікар таким чином визначає, чи відноситься пацієнт до групи підвищеного ризику, і у випадку позитивних відповідей людину направляють не на флюорографію, а на рентген легенів.

Читайте також: Вегето-судинна дистонія: Супрун розвінчала "великий совєтський міф"

Супрун повідомила, що також будуть змінюватися підходи до лікування туберкульозу. Зокрема, пацієнти з закритою формою туберкульозу можуть лікуватися амбулаторно. Важливо, щоб в цьому випадку пацієнт проходив повний курс лікування і не переривав його, а за цим має слідкувати лікар первинної ланки, наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-