Накопичувальний пенсійний фонд має бути недержавним - Рева

Накопичувальний пенсійний фонд має бути недержавним - Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева вважає, що накопичувальний пенсійний соціальний фонд має бути недержавним, але під жорстким контролем.

Про це інформує прес-служба відомства

«Моя позиція - накопичувальний фонд має бути недержавним. Не потрібно на державу навішувати інвестиційні функції. Це повинна бути система недержавних фондів, а у людини має бути вибір. Безпеку цих фондів мають забезпечувати регулятори ринку: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Нацбанк, можливо, має бути створений спеціальний регулятор. Але, в будь-якому випадку, контроль за цими фондами має бути жорстким - інакше система не спрацює», - підкреслив Рева.

Він наглосив на своїй підтримці введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення та звернув увагу на важливість грунтовного прорахунку усіх можливих ризиків.

Читайте також: Польща може створити держагенцію для українських заробітчан

«По-перше, для збереження накопичень, інвестиційний дохід має перевищувати рівень інфляції. Якщо рівень інфляції за результатами минулого року складав 13,4%, то можете уявити якою повинна бути дохідність цінних паперів, у які мають вкладатися пенсійні заощадження», - пояснив міністр.

Разом із тим, Рева зазначив, що отримати свої накопичення людина зможе лише через 20 років, тобто це жодним чином не вплине на рівень існуючого пенсійного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-