Винуватець ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, може вийти на волю

Винуватець ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, може вийти на волю

Укрінформ
Дмитро Россошанський, який обвинувачується у вчиненні ДТП, внаслідок якого загинула сестра вбитої Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська, може вийти на волю.

 Про це під час прес-конференції заявив адвокат потерпілої сторони Володимир Фурман.

"Потрібно розуміти, що Дмитро Россошанський може вийти на підставі закону "Про амністію" і треба звернути увагу, що вкрай важливо змінити обвинувачення і додати статтю 136 ( щодо ненадання потерпілій допомоги). Але важливо також те, що згаданий закон не поширюється на особу, яка вчинила злочин, в результаті якого є смерть потерпілої, в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння", - заявив він.

Адвокат зазначив, що розширення обвинувачення із включенням обтяжуючих обставин - це єдина можливість, за якої суд зможе взяти до уваги та об'єктивно досліджувати усі докази, які надала потерпіла сторона щодо перебування Дмитра Россошанського на момент вчинення ДТП у стані наркотичного та алкогольного сп'яніння. 

"Чи знає прокуратура про те, що такі докази існують, чи повинна вона діяти? Ми вважаємо, що прокуратура безперечно повинна це зробити, вона знає про це ще з першого судового засідання. Неодноразово про це говорилось прокурору, нами надавались відповідні заяви та клопотання, але жодної реакції від них ми не бачимо", - зазначив Фурман.

Читайте також: Підозрюваному у вбивстві Ноздровської продовжили арешт до травня

26 березня активісти та родина Ірини Ноздровської проведуть акцію під будівлею Прокуратури Київської області з вимогою зміни обвинувального акту у справі ДТП за участю Дмитра Россошанського. Акцію планують провести напередодні судового засідання в Обухівському суді Київської області, де прокуратура матиме можливість надати чи не надати новий обвинувальний акт.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської. Відомо, що Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року збив племінник на той момент голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-