20 березня: народний календар і астровісник

20 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні день весняного рівнодення і Павла-крапельника; чи покаже обличчя весна і як порятуватися в давнину від депресії. 

Сьогодні день весняного рівнодення, початок астрономічної весни. За народними прикметами, цього дня «весна обличчя показує», а зима «зуби ховає». «Усміхатися» весна буде аж на теплого Олекси. Звісно, якщо захоче.

Також сьогодні Павла-крапельника. Як можна здогадатися, нині має щось крапати: або зимові бурульки, якщо вони є, або дрібний весняний дощик. «Зі стріхи крапає, а за ніс цапає», - казали наші пращури. Коли з дахів падала чимала буруля або брила снігу, богомільні люди хрестилися, й зітхаючи казали: «То гріхи тяжкі валяться…»

А ще сьогодні ікони Пресвятої Богородиці Корецької «Споручниця грішних». Святиня зберігається в Корецькому жіночому монастирі на Рівненщині з ХVІІ століття. Перед нею моляться під час усіляких негараздів у сім’ї, а також тоді, коли відчувають невимовний душевний смуток – меланхолію, депресію. Між іншим, знаєте, як депресію лікували в Стародавній Греції? Дієтою. Передусім ослиним молоком, ваннами і цілковитим спокоєм. А ще обов’язково прикладали п’явок до скронь. В добу Ренесансу хворим рекомендували слухати гарну музику, милуватися квітами, творами мистецтва, встеляти оселю пелюстками троянд. В Новітній час біднякам   приписували лікарню, а тим, хто мав гроші – Рим, Флоренцію, Венецію і Неаполь.

Іменинники сьогодні Павло, Єфрем, Євген.

Сьогодні 4-ий місячний день. Його енергетику можна охарактеризувати як подвійну, позитивно-негативну. Шукайте натхнення й захисту в корінні – сім’ї, роді, історичних традиціях і звичаях. Добре згадувати минуле, тих, кого вже немає поряд. Зайве не говоріть, але добре працювати з голосом: промовляти вголос тексти священних текстів, молитов, віршів. Все що завгодно, тільки не нарікання. Вживайте трав’яні чаї, які цього дня особливо корисні; доглядайте за кімнатними рослинами.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році: -19; а найтеплішим у 1990 -  +22,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-