В Генпрокуратурі назвали причину обшуків на

В Генпрокуратурі назвали причину обшуків на "Новій пошті"

Укрінформ
Посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах.

Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"За даними ДФС та за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переводу в готівку безготівкових коштів та з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - йдеться у дописі.

Генпрокурор  Юрій Луценко бере під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст.212 КК України, додала Сарган. 

Також вона повідомила, що якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ "Нова пошта" не буде здобуто, кримінальне провадження буде закрито.

Читайте також: Генпрокуратура прийшла з обшуками на "Нову пошту"

Як повідомлялося раніше, 16 березня генпрокуратура провела близько 15 обшуків у складських та офісних приміщеннях ТОВ "Нова пошта" у Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-