18 березня: народний календар і астровісник

18 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Конона; що сниться нині господині та про пігулки вічної молодості. 

Сьогодні четверта неділя Великого посту і присвячена вона Іоаннові Лествічнику, автору невмирущої «Лествіци» – однієї з перлин духовної аскетичної літератури. Іоанна Лествічника вважають одним із фундаторів чернецтва. Біографічних подробиць життя преподобного до нас не дійшло. Відомо лише, що жив він на межі VI-VII століть. У шістнадцять років став монахом на Синайській горі. 40 років провів у пості, мовчанні та молитві. Згодом став ігуменом Синайської обителі, нині це монастир святої Катерини – один із найстаріших постійно діючих християнських монастирів світу. Відійшов до Господа у 80 років. Мав величезний і беззаперечний духовний авторитет. Його називали новим Мойсеєм, а ченці вважали, що він ще за життя досяг Небесного Єрусалиму (тобто, Царства Небесного).

Також цього дня Церква згадує мученика Конона Ісаврійського. У давнину Конона святкували переважно власники коней, оскільки Конон вважався покровителем цих тварин. Тим часом жінки передивлялися й перебирали городнє насіння: «На Кононовій днині город сниться господині». А ще Конона вважали захисником дітей від віспи.

З іменинами вітайте Марка, Луку, Миколу.

Нині 2-ий місячний день, ми в турбулентній зоні неотенії, коли місяця на небі ще не видно. Було б ідеальним варіантом, якби кожен потрапив у струмінь природних місячних ритмів, адже саме 2-ий місячний день задає тон усьому подальшому місяцю. Цей день краще провести діяльно. Навіть відпочинок має бути активний. Довгі здорові літа – це рухливе тіло і спокійний розум. Як казав один мудрий чоловік, «Від заздрощів люди старіють, від образ хворіють, від злості тупіють, від скупості марніють. А від любові – молодіють». Можна влаштовувати невеличкі застілля. Надзвичайно корисно в цей період виступати меценатом або спонсором, адже нині діє закон: «Чим більше віддаєш, тим більше отримуєш». Тож приязні в стосунках і миру в душі!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 році: -18,7; а найтеплішим у 2012 - +20,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-