17 березня: народний календар і астровісник

17 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Герасима-граківника; чи буде мокрим літо і що означає петля Меркурія в Овні.   

Сьогодні вшановується пам’ять преподобного Герасима Йорданського. Цей святий V століття народився в місті Лікія (Мала Азія) в заможній родині. Рано залишив батьківський дім і присвятив себе служінню Богу. Став ченцем, засновником славетної лаври. Усі християни знають зворушливу історію про Герасима і лева. Якось святий натрапив у пустелі на пораненого лева. Він вилікував і виходив тварину, а лев настільки звик до преподобного, що ходив усюди за ним наче кошеня. Він супроводжував святого до самої його смерті, а потім помер на могилі преподобного. І його поховали поряд зі святим. На іконах преподобний Герасим зображується завжди з левом.

Наші пращури називали цей день Герасимом-граківником, вважаючи, що «…на Герасима граки прилітають», «Герасим граків пригнав», «Грак на горі – весна на дворі». Якщо граки прилітали й дружно сідали на торішні гнізда, то весна мала бути теплою і дружною, а якщо прилітали пізно, то холодною, затяжною і голодною. Якщо граки прилетіли до середини березня – літо буде мокре.

З іменинами вітайте Данила, Павла, Юлію, В’ячеслава.

Сьогодні 30-ий і 1-ий місячні дні, новомісяччя о 15:11 за київським часом. А ще в цей день Марс, планета цілеспрямованої енергії, переходить у знак Козерогу – починається дуже відповідальний період серйозної праці, спрямованої на вирішення надважливих завдань року. От вже дійсно, що зараз посіємо, те й пожнемо наприкінці. Також не забуваймо, що почалася петля Меркурія в Овні. Це означає, що час змін настав і від нас вимагатиметься зміна певних, здебільшого усталених, моделей поведінки. Але так як ми зазвичай дуже інертні й вкрай неохоче піддаємось змінам, то декому доведеться пройти крізь доволі болючу трансформацію, кризу, аби вийти на якісно новий рівень і знайти нові алгоритми задля досягнення цілі, особливо в діловій сфері.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1917 році: -8,1$ а найтеплішим у 1990 - +17,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-