Інтерпол зняв з розшуку екс-заступника міністра доходів ще два роки тому - адвокат

Інтерпол зняв з розшуку екс-заступника міністра доходів ще два роки тому - адвокат

Укрінформ
Інтерпол зняв з розшуку колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Ігнатова Богдан Устименко.

"З березня 2016 року Андрій Ігнатов у міжнародному розшуку не знаходиться", - зазначив  він.

Адвокат додав, що Комісія з контролю за файлами  Інтерполу ухвалила зняти Ігнатова з розшуку після розгляду скарги його адвокатів.

За словами захисника, Інтерпол "фактично визнав Ігнатова політично переслідуваною особою". Устименко також стверджує, що ГПУ "не надала доказів його особистого збагачення".

Ігнатов був заступником міністра доходів та зборів з квітня 2013 по березень 2014 року. Влітку 2014 року він був оголошений у міжнародний розшук Службою безпеки України.

Читайте також: У ГПУ пояснили, чому в базах Інтерполу немає даних про Януковича і К°

Відносно Ігнатова порушена кримінальна справа за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків) ККУ. Зокрема, йому інкримінують скасування податкових повідомлень-рішень щодо зменшення бюджетного відшкодування та податкового кредиту ДСБУ "Аграрний фонд" у зв`язку з чим державі було завдано збитків у вигляді ненадходження до держбюджету коштів на суму 224,19 млн грн.

24 липня 2015 року Печерський райсуд надав дозвіл ГПУ на здійснення заочного досудового розслідування стосовно Ігнатова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-