Домовляйтеся з лікарем: Супрун прокоментувала скасування книг виклику

Домовляйтеся з лікарем: Супрун прокоментувала скасування книг виклику

Укрінформ
Після укладення декларації про надання послуг на первинній ланці, пацієнт та лікар напряму будуть вирішувати щодо формату консультації та необхідності виклику медика додому.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на сторінці у Facebook.

"Коли пацієнти оберуть своїх лікарів та підпишуть з ними декларацію (кампанія з підписання декларацій із сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами починається вже в квітні), вони зможуть напряму приймати рішення про необхідність та формат візиту. Можна буде просто подзвонити до свого лікаря та проконсультуватися телефоном. Таким чином лікар матиме час допомогти більшій кількості пацієнтів і потрапити набагато швидше до тих, кому для лікування терміново потрібен огляд лікаря і хто не в змозі відвідати амбулаторію", - написала Супрун.

Супрун пояснила, що відміна деяких форм звітності для первинної ланки, зокрема, книги запису викликів лікаря додому до пацієнта, дасть медикам додатковий час для пацієнтів. 

Раніше звернення пацієнтів щодо виклику лікаря додому реєструвалися в Книзі запису викликів лікарів додому (№ 031/о) працівниками реєстратури. Потім лікар звітував у цій книзі щодо здійснених візитів. Відтепер усі звітування про прийоми, проведені лікарем, будуть фіксуватися у втричі скороченій формі 039/о: загальна кількість звернень та кількість відвідувань пацієнтів вдома. 

Читайте також: МОЗ скасувало талони на прийом до лікаря і медкарти студентів

Як повідомляв Укрінформ, 13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.Так, згідно з наказом, чинність втрачають облікові форми, які використовувалися насамперед при наданні первинної медичної допомоги: № 025-2/о «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів», № 030/о «Контрольна карта диспансерного нагляду», № 025-3/о «Медична карта студента № __», № 025-4/о «Талон на прийом до лікаря»  № 025-6/о «Талон амбулаторного пацієнта» , № 026/о «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)», № 031/о «Книга запису викликів лікарів додому».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-