Суд над Кернесом: Адвокати знову наполягали на неприпустимості низки доказів

Суд над Кернесом: Адвокати знову наполягали на неприпустимості низки доказів

Укрінформ
Київський райсуд Полтави заслухав матеріали 9-го тому досудового розслідування, при цьому адвокати подали клопотання щодо визнання документів такими, що вони не можуть служити доказом у суді.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

На суді були присутні Геннадій Кернес, два його охоронця і адвокати. Також на суд прибув один з потерпілих - Сергій Ряполов. Другого потерпілого - Кутянина - не було. На суд прибули представники ОБСЄ. Активістів не було ні у дворі, ні у залі.

Засідання почалося з клопотань захисту Геннадія Кернеса. У них йшлося про визнання низки доказів попереднього, 8-го тому, неприпустимими, оскільки було допущено ряд процесуальних порушень. Суддя Антонов прийняв клопотання та долучив їх до матеріалів справи.

Читайте також: Адвокати хотіли, щоб суд закрив очі на роздруківку дзвінків Кернеса

Після цього суд приступив до розгляду 9-го тому матеріалів досудового розслідування. Майже половина озвучених на суді матеріалів - інформація про Кернеса: трудовий шлях, освіта, державні і церковні нагороди, сплата податків. Адвокати попросили суд визнати і ці документи як неприпустимі докази і передали судді свої клопотання в письмовому вигляді. Після цього суд приступив до вивчення матеріалів 10 тома досудового розслідування.

У цьому томі, зокрема, адвокатів Кернеса не влаштувало те, що в обвинувальному акті фігурує автомобіль нардепа Антона Геращенка, але жодних запитів про те, що це за машина і хто нею керував, не проведено: захист попросив суд звернути на це увагу.

Читайте також: Справа Кернеса: суд визнав деякі докази обвинувачення недійсними

У суді оголошено перерву до 19 березня 2018 року.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 березня Київський райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, заслухав матеріали 8-го тому досудового розслідування, при цьому адвокати заявили, що частина документів не може служити доказом у суді.

29 січня Київський райсуд Полтави впродовж п'яти годин розглядав матеріали 6-го і 7-го томів. Суд задовольнив клопотання захисту про визнання деяких доказів обвинувачення недійсними.

Читайте також: Справа Кернеса: адвокати пояснили суду, чому їх не влаштовують докази

11 грудня 2017 року в Полтаві на суді по справі Кернеса адвокати назвали матеріали слідства бездоказовими: фото слідчого експерименту не підписані сторонами, у протоколі огляду речей і документів немає речей, впізнання підозрюваного дано з відео, хоча до провайдера ніхто не звертався, протокол допиту потерпілого додані прінтскріном та фото, які можуть бути взяті з інтернету, що незаконно.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Евромайдана взимку 2014 року.

Читайте також: Ймовірного організатора викрадення евромайдановцев залишили під вартою - ЗМІ

Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу "політично мотивованим" з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Типові відповіді свідків на запитання держобвинувачення про події в Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Вже допитано третину з понад 70-ти свідків звинувачення.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-