13 березня: народний календар і астровісник

13 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Кого поквапує Василь-Крапельник, яким буде льон і виписуйте собі індульгенцію.

Теперішнє – наслідок минулого і причина майбутнього. Принаймні так стверджує один із законів карми. Сьогодні в Індії свято Папамочані Екадаші. Індійці вірять, що Папамочані Екадаші оберігають щиру й світлу людину від усього лихого – злих духів, людей і недобрих думок. Мета свята – укріпити вірян у думці, що чесноти – зовсім не «марниці даремні». Цього дня рекомендують займатися самовдосконаленням, гармонізацією стосунків, служінням людям і Богу. Натомість Веди суворо забороняють вживати зернобобові, голитися, стригтися і проливати кров.

А в нас – преподобного Василія Декаполіта, сповідника, який жив у VІІІ столітті й був захисником традиції шанування ікон. Іконоборці не раз кидали святого разом з його друзями за ґрати й піддавали тортурам.

В народі цей день отримав назву Василя-Плаксивця. Вважалося, що в цей день весна «повністю забирає своє право від зими», бо «Василь зі стріхи капає – землю поквапує». За старим стилем саме цього дня завершувалась календарна зима, і люди з нетерпінням чекали весняного тепла. Якщо цього дня ще висять довгі бурульки – буде довгий льон. Коли ж цього дня йтиме дощ – до ясного гожого літа. 

Іменини сьогодні у Василя, Арсенія, Миколи, Нестора, Марини і Кіри.

Сьогодні 26-й день за місячним календарем.  Домовляйтеся з совістю, випишіть собі індульгенцію, милостиво пробачаючи лінь, самозакоханість і слабкість. Енергетично важкий день. Будьте уважними до контактів, спілкуйтеся лише за внутрішньою симпатією. Сьогодні енергію зазвичай втрачають у розмовах, тож якомога менше бесідуйте. Також є ризик, що розпочаті важливі справи застрягнуть, як у болоті. А ще можете потрапити під дію ілюзій щодо власних досягнень та можливостей. Подібні думки женіть геть: «Хто хвалиться – з гори звалиться». Вживайте легку рослинну їжу, уникайте диму. Корисним буде масаж.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році: –21,2; а найтеплішим у 2001 - +17,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-