Розенко сказав, коли і на скільки підвищать пенсії військовим

Розенко сказав, коли і на скільки підвищать пенсії військовим

Укрінформ
Розмір пенсійних виплат військовим пенсіонерам підвищиться в середньому на 1500 гривень.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал

«Але це не остаточне підвищення. Наступний етап перерахунку пенсій військовим буде здійснений з 1 січня 2019 року. Ми прогнозуємо, що в середньому пенсії військових пенсіонерів зростуть у 2-2,5 раза в залежності від категорії, строку служби, звання», - сказав Розенко.

Він також зауважив, що «було б ідеально, щоб таке рішення уряду було підтримане Верховною Радою України через внесення відповідних змін до законодавства, щоб перерахунок і осучаснення пенсій відбувалися незалежно від політичних обставин згідно із законом».

Читайте також: Рева назвав умови виплати боргу пенсіонерам з окупованих територій

«Я сподіваюся, що вже найближчим часом Верховна Рада на законодавчому рівні унормує питання військових пенсій, але поки цього не відбулося, буде діяти постанова Кабінету міністрів України, і військові будуть отримувати підвищені пенсії вже зараз», - додав віце-прем’єр-міністр.

За його словами, перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснений з 1 січня 2018 року, і перші кошти люди почнуть отримувати вже в березні. Процес перерахунку вже розпочався, і протягом березня-початку квітня всі військові пенсіонери отримають свій перерахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-