Порошенко попросив вказати, що він може зробити у “справі Шеремета”

Порошенко попросив вказати, що він може зробити у “справі Шеремета”

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко готовий забезпечити умови для розслідування убивства відомого журналіста Павла Шеремета, але при цьому не може займатися цією справою, бо не є слідчим.

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Знаєте, я не Господь Бог. Я не знаю, хто вбив Павла Шеремета, але мені так само болить, як і вам. Знаєте, чим я відрізняюся від попередніх, я буду робити разом з вами усе можливе для того, щоб у нас не залишилося жодної закритої частини в розслідування вбивства журналіста”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що зустрічався із родиною Шеремета, з журналістами "Українські правди" і пообіцяв, що зробить все можливе, щоб цю справу вели найкращі слідчі, бо це може збільшити шанси на розкриття убивства. ”Але я не слідчий, я можу створити умови для того, щоб захистити українців або щоб рослідування відбувалося максимально прозоро”, - додав глава держави.

Порошенко запевнив, що особисто знав Павла Шеремета і зацікавлений у тому, аби його убивць знайшли. “Якщо ви бачите, що Президент ще щось може зробити, будь ласка, я відкритий” - запенив він.

Читайте також: Заява Луценку: вбивство Шеремета має розслідуватися як теракт

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував.

З моменту вбивства слідство відмовлялося від оприлюднення суттєвої інформації стосовно ходу розслідування, для якого була створена спецгрупа із залученням ФБР. Проте 8 лютого 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів прес-конференцію щодо перебігу розслідування вбивства Шеремета. Нині слідство розглядає 5 версій скоєння вбивства журналіста.

10 травня журналісти презентували фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Зокрема, у фільмі йдеться про те, що співробітник СБУ був біля будинку Шеремета в ніч перед убивством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-