Прикордонники торік перекрили 20 каналів торгівлі людьми

Прикордонники торік перекрили 20 каналів торгівлі людьми

Укрінформ
Державна прикордонна служба України минулого року спільно з поліцією перекрила 20 каналів торгівлі людьми, що на 9 каналів більше, ніж за 2015-2016 роки.

Про це заявив очільник Держприкордонслужби Петро Цигикал під час презентації річних результатів роботи щодо протидії торгівлі людьми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо брати коротко показники, то минулого року нами спільно з поліцією було припинено діяльність 20 каналів торгівлі людьми. А цього року вже тривають заходи щодо дискредитації 8 каналів торгівлі людьми", - сказав Цигикал.

Читайте також: В Україні торік виявлено майже 350 фактів торгівлі людьми - Князєв

За його словами, в 2017 року прикордонники запобігли вивезенню за кордон 69 потенційних жертв, переважно жінок, та 82 дітей.

"Здебільшого організатори намагалися переправити (осіб - ред.) до таких країн, як Росія, Туреччина, Китай, ОАЕ", - уточнив глава ДПСУ.

Він додав, що цього року вже спільно зі співробітниками Нацполіції Держприкордонслужба викрила 2 канали торгівлі людьми, у Чернігівській і Тернопільській областях, затримано 2 організаторів та 2 посібників.

За його словами, за минулий рік кількість притягнутих до відповідальності за торгівлю людьми відносно кількості кримінальних проваджень, відкритих за матеріалами ДПСУ, незначна.

"Із 36 проваджень стосовно 42 осіб судами торік винесено лише 5 обвинувальних вироків, стосовно 6 осіб, а реальний строк ув'язнення отримали лише 2 особи", - сказав Цигикал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-