Кір в Україні: за тиждень – понад 780 нових хворих, померло немовля

Кір в Україні: за тиждень – понад 780 нових хворих, померло немовля

Укрінформ
В Україні за минулий тиждень на кір захворіло 783 людини, що на 5% менше проти попереднього тижня, в Одеській області померла новонароджена дитина.

Про це на брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на кір сказав генеральний директор державної установи "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оперативними даними Центру громадського здоров'я, за 8 тиждень 2018 року на кір захворіли 783 людини, з яких 294 дорослих і 489 дітей. Це на 5% менше, ніж попереднього тижня, і ми можемо констатувати, що ситуація із захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. Ми не говоримо про зниження захворюваності, але про стабілізацію процесу", - зазначив він.

За даними Курпіти, з початку року від ускладнень кору померли вже 7 людей - 5 дітей та 2 дорослих. 5 хворих померло в Одеській області, 1 дитина - в Івано-Фанківській області, 1 людина в Закарпатській області.

"З часу минулого брифінгу зареєстровано сьомий випадок смерті в цьому році - померла новонароджена дитина в Одеській області, яка прожила всього декілька годин після народження. Мати в період вагітності захворіла на кір, була госпіталізована, проте через день самовільно покинула відділення. Наразі ми з'ясовуємо всі причини смерті новонародженої дитини", - сказав Курпіта.

Загалом, за даними МОЗ, впродовж 8 тижнів з початку року на кір захворіло 5839 людей, з яких 1981 дорослий та 3858 дітей. До медзакладів госпіталізовано 3 945 хворих.

Курпіта повідомив, що найбільше хворих на кір зареєстровано в Івано-Франківській області - 1204, Закарпатській - 980 Одеській - 965, Чернівецькій - 594 та Львівській областях - 411 випадків.

Читайте також: В Україні заборонили вакцину від кору з російською реєстрацією

Найменше на кір хворіють у Чернігівській та Харківській областях - по 3 випадки, Сумській та Луганській - по 4 випадки, Черкаській та Херсонській областях - по 14 випадків захворювання на кір.

За словами Курпіти, у 2017 році рівень планової імунізації зріс вдвічі порівняно з 2016 роком. Так, згідно з Національним календарем щеплень, планово вакциновано 93,3% дітей віком одного року по всій Україні і 90,7% дітей віком 6 років. Також в межах заходів з проведення посиленої імунізації, станом на 22 лютого щепленням охоплено 76,2% дітей, які свого часу пропустили першу дозу КПК, і 80,9% дітей, які своєчасно не отримали 2 дозу КПК.

Загалом станом на 22 лютого залишок вакцин з попередніх поставок становив 158 тис. доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-