У чому секрет популярності вишиванок

У чому секрет популярності вишиванок

Реклама
Укрінформ
Останнім часом популярність цього, здавалося б, етнічного атрибута значно зросла і продовжує бити рекорди.

Причин для цього багато: від розмаїття представлених моделей до завзяття підкреслити власну приналежність до українського народу. Крім того, завдяки білому кольору основи сорочки вишиванка дуже гармонійно поєднується з різними предметами гардеробу. Переваги даного предмета гардероба наступні:

  • універсальність відтінків;
  • наявність власної історії;
  • символічність;
  • етнічні витоки;
  • широка комбінаторика.

Вишиванки сьогодні купують в торговельних центрах, в інтернеті і навіть у індивідуальних продавців, які самостійно виготовляють сорочки на замовлення клієнта. Вартість одного примірника може змінюватись залежно від матеріалів, складності та обсягу роботи, а також інших чиників. Якщо ви плануєте покупку, розраховуйте, що стартова ціна непоганої сорочки – 500 грн.

Як вибирати вишиванку?

Придбання такого предмета гардеробу – досить складний процес, адже ця річ – не просто елемент одягу, а й елемент культури власного народу. У питанні вибору вишиванок дуже важливо розуміти, що кожна деталь має свій сенс. Добирати сорочку необхідно індивідуально під кожну людину. Звертайте увагу на такі параметри:

Орнамент – основна «родзинка» вишиванки. Кожний колір нитки і кожен завиток розшифровується певним чином. Пам'ятайте про символи під час вибору і консультуйтеся з продавцем.

Розмір сорочки має величезне значення, адже саме він впливає на те, як виглядатиме виріб на вас. Вишиванка розмір у розмір – це завжди правильний вибір, проте останнім часом особливої популярності набули моделі «oversize».

Елементи пошиття: форма рукавів, комір, наявність гумок на рукавах і талії. Вибір у цьому випадку суто індивідуальний. Пам'ятайте тільки, що кожна така деталь впливатиме на те, як вишиванка на вас сидить.

Грамотний продавець обов'язково підкаже, як зробити вибір для кожного члена сім'ї і які варіанти підійдуть покупцям різного віку, кольору очей, іншої життєвої позиції. Оскільки цей елемент гардеробу найчастіше шиється на замовлення, ваша сорочка, швидше за все, буде унікальною. Але ж як чудово мати універсальну і красиву вишиванку, яка несе в собі високий сенс, якщо така є тільки у вас.

Як часто носити вишиванку?

Чому в сучасному світі часто прийнято вважати, що сорочки-вишиванки – це деталь урочистої події, свята, народних гулянь. Однак, крім того, що цей предмет гардеробу підкреслює етнічну приналежність володаря, він є і досить зручним для носіння елементом одягу. Якщо надіти таку сорочку з джинсами, ваш образ буде доречним як на вулицях міста і гучній вечірці, так і на літньому пікніку. У свою чергу, з класичною спідницею вишиванка формує діловий і класичний ансамбль.

По власну сорочку вирушайте в онлайн-магазин «folkmart.ua». Саме тут найширший вибір вишиванок з цікавими орнаментами. Детальна робота і приємні ціни, продумані стильні моделі і зручний формат замовлень – ось що чекає вас у магазині Folkmart. Гайда до купівель!

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-