Гройсман стурбований масовим виїздом українців на заробітки

Гройсман стурбований масовим виїздом українців на заробітки

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман стурбований тим, що нині громадяни масово виїжджають з України у пошуках гідної роботи.

Про це він сказав на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я читав матеріал у ЗМІ про те, що 45% громадян України виїжджають за кордон з метою пошуку більш високооплачуваної роботи. 32% - це люди, які шукають іншу якість життя, 13% - це заради своїх дітей", - сказав Гройсман.

На його переконання, якби кілька років тому уряди працювати так, як потрібно, то нині якість життя українців була б значною кращою, і люди не змушені були б їхати з Батьківщини у пошуках кращої долі.

Як наголосив глава уряду, аби відбулося поліпшення ситуації, аби люди припинили їхати з країни, а ті, хто виїхав, щоб повернулися, влада має створити нормальні умови для життя. За словами Гройсмана, починати треба не тільки із забезпечення нормальної заробітної плати, а й з реформування освіти, бо без цього нормального майбутнього бути не може.

Читайте також: Держстат порахував, скільки українців отримують мінімальну зарплату

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що лише торік Україну залишили більше мільйона українців. "Сто тисяч залишає Україну щомісяця, і питання далеко не тільки в тому, що там вищі зарплати, - це взагалі розуміння майбутнього і якості життя", - сказав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-