Злочини проти Майдану не мають терміну давності - Порошенко

Злочини проти Майдану не мають терміну давності - Порошенко

Укрінформ
Злочини, скоєні проти учасників Майдану, не мають терміну давності, але їх розслідування потребує бездоганної доказової бази.

Про це Президент Петро Порошенко сказав на відкриті виставки у пам'ять про героїв Небесної сотні "Передведи мене через Майдан", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поділяю невдоволення суспільства темпами розслідування, а ще більше - швидкістю судових процесів. За 4 роки мали зробити більше. В той же час добре усвідомлюю масштаб злочину, а також і необхідність абсолютно бездоганної доказової бази і неухильного дотримання всіх процесуальних норм. Зло має бути покаране. І тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли Президент особисто це робить. Це - справа кожного з нас. Ми маємо пройти процедурно складний шлях, для того щоб у вбивць не було жодних зачіпок у європейських судах. Злочини проти Майдану не мають давності", - сказав глава держави.

Читайте також: Порошенко відкриває виставку, присвячену учасникам Революції гідності

Він звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням проаналізувати, яку організаційну допомогу потрібно надати департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури, аби підвищити ефективність розслідування "справ Майдану".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-