Українських рятувальників одягнуть у нову форму

Українських рятувальників одягнуть у нову форму

Фото, відео
Укрінформ
Кабмін затвердив описи та зразки форменого одягу, а також відповідні знаки розрізнення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту та норми забезпечення форменим одягом.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, проект відповідного акта було розроблено ДСНС на виконання частини другої статті 111 Кодексу цивільного захисту України.

"Так, у розпорядженні українських рятувальників і рятувальниць будуть утеплені куртки темно-синього кольору з плащової тканини, кітелі, светри, напівбавовняні штани, сорочки блакитного і білого кольору та плащі-накидки. Крім того, на формі будуть нашивки із написом ДСНС та Ukrainian rescuer, а також нашивка у вигляді прапора України та гілочки калини. Буде змінено і колір та форму погон", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Синоптики попереджають про лавини у Карпатах

До цього часу особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту забезпечувались форменим одягом відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2005 року № 795 "Про затвердження опису та зразків форменого одягу і відповідних знаків розрізнення особового складу органів і підрозділів цивільного захисту і норм забезпечення форменим одягом", яка втратила актуальність у зв'язку з набранням чинності Кодексу цивільного захисту України, та визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про правові засади цивільного захисту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-