За тиждень додалося майже 260 тисяч хворих на грип, двоє дітей померли

За тиждень додалося майже 260 тисяч хворих на грип, двоє дітей померли

Укрінформ
За шостий тиждень з початку року, з 5 по 11 лютого, на грип та ГРВІ захворіло майже 260 тисяч осіб, зареєстровано два летальні випадки серед дітей через ускладнення від грипу.

Про це повідомляється на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"Епідемічний поріг в Україні перевищено на 16,8%. Поріг перевищено у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях. На грип та ГРВІ захворіло 258 036 осіб, із них 70% - діти. ...На звітному тижні зареєстровано два летальні випадки серед дітей до 17 років від грипу та риновірусної інфекції", - йдеться у повідомленні.

Загалом, згідно з інформаційним бюлетенем Центру грипу та ГРВІ, епідемічні пороги перевищені до 25% у таких регіонах: Вінницька область - на 8,1 %, Волинська - 7,7 %, Житомирська - 12,3 %, Рівненська - 4,7 % та Хмельницька - на 5,7 %. У ЦГЗ зазначають, що це свідчить про середню інтенсивність активності грипу та ГРВІ.

Читайте також: У Житомирській області на карантині вже 230 шкіл

З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 081 людина.

В Центрі громадського здоров'я наголошують, що симптоми грипу, такі як висока температура, лихоманка, головний біль, ломота у м'язах та суглобах, можуть проявлятися раптово та тривати від кількох днів до кількох тижнів. Фахівці закликають при перших симптомах звертатися до лікаря і не займатися самолікуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-