Захоплення Укрпошти у Харкові: чоловіка вже місяць перевіряють на осудність

Захоплення Укрпошти у Харкові: чоловіка вже місяць перевіряють на осудність

Укрінформ
Харків'янин, який захопив 30 грудня відділення Укрпошти із заручниками на вулиці Шевченка в Харкові, проходить стаціонарну судово-психіатричну експертизу в Дніпропетровській області.

Про це розповів на прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Термін досудового розслідування продовжений до 29 березня. З 16 січня підозрюваний проходить стаціонарну судово-психіатричну експертизу в Дніпропетровській клінічній психіатричній лікарні. Орієнтовно 24-25 лютого ми чекаємо результатів: осудний він чи неосудний, від цього залежить подальше рішення суду", - зауважив Данильченко.

За його словами, основний об'єм слідства у цій справі завершений: "Після отримання результатів медобстеження виробництво буде направлено до суду".

Як повідомляв раніше Укрінформ, вдень 30 грудня невідомий з метою пограбування захопив відділення зв'язку "Укрпошти", що на вулиці Шевченка біля станції метро "Київська" в Харкові, й захопив у заручники 9 дорослих і двох дітей. Поліція оточила відділення зв'язку, на місце прибули вибухотехніки та парламентери. За певний час із будівлі вивели трьох жінок і двох дітей.

О 20:30 правоохоронці затримали зловмисника і звільнили інших заручників.

Читайте також: Захоплення Укрпошти у Харкові: усі заручники звільнені, нападника затримали

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для нападника: утримання в СІЗО до 27 лютого без права на заставу. Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) КК України.

У суді мати підозрюваного - його прізвище Безух - розповіла, що він психічно неврівноважений. За словами заручників, Безух оголосив їм, що у нього рак мозку. В суді він не пояснив свого вчинку.

3 січня в Харкові за наказом МВС за допомогу поліції в затриманні небезпечного злочинця, який захопив відділення зв'язку, цінними подарунками - наручними годинниками - нагороджені четверо громадян з числа заручників. За зразкове виконання службових обов'язків і відданість присязі за наказом МВС нагрудні знаки "За відвагу в службі" вручені поліцейським-учасникам спецоперації зі звільнення заручників.

26 січня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех сказав журналістам, що стаціонарні судово-психіатричні експертизи проводяться в Дніпропетровській області і тривають не менше 30 діб: "Якщо суд визнає Безуха винним і буде підтверджено, що він має відповідні психічні проблеми, до нього застосують заходи медичного характеру, госпітацізацію та лікування в спецустанові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-