На Запоріжжі освітній заклад продавав дипломи залізничникам

На Запоріжжі освітній заклад продавав дипломи залізничникам

Укрінформ
Співробітники УСБУ в Запорізькій області виявили схему, завдяки якій особи, котрі бажають працювати в структурі ДП "Українська залізниця", отримували дипломи про наявність необхідної освіти без фактичного проходження навчання.

Як повідомили Укрінформ в керівництві прокуратури Запорізької області, в схемі надання фіктивних документів про наявність освіти були задіяні посадовці одного з державних навчальних закладів Мелітополя і депо, що входить в структуру ДП "Придніпровська залізниця".

"Співробітники УСБУ в Запорізькій області затримали одного з посадовців цього депо у момент продажу за 10,5 тис. грн черговому бажаючому працювати в структурі залізниці диплома, що надає право роботи слюсарем із ремонту рухомого складу і машиніста тепловоза", - розповіли в прокуратурі.

Читайте також: Раритетну залізничну техніку звезуть на Чернігівщину

За даними правоохоронців, раніше співробітники УСБУ в Запорізькій області задокументували ряд подібних "угод", в навчальному закладі проводяться санкціоновані обшуки, з метою встановлення осіб посадовців, причетних до скоєння злочинів.

Інформація внесена в ЄРДР з кваліфікацією по ст. 368 УК України – "Отримання неправомірної вигоди посадовцем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-