Вбивство Бузини: судді відмовили захисту і взяли перерву на два тижні

Вбивство Бузини: судді відмовили захисту і взяли перерву на два тижні

Укрінформ
Колегія суддів Шевченківського райсуду Києва, що розглядає справу про вбивство журналіста Олега Бузини, відмовилася взяти самовідвід і оголосила перерву у підготовчому засіданні до 22 лютого.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Євген Сидоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суддя зазначив, що заклик захисників обвинувачуваних Дениса Поліщука та Андрія Медведька про те, аби судді взяли самовідвід, були розцінені судом як заява про відвід.

"Суд ухвалив, що заява захисників про відвід складу колегії суддів не підлягає задоволенню. У задоволенні заяви захисників про відвід складу колегії суддів відмовити",- сказав Сидоров.

Водночас головуючий зазначив, що у зв'язку із зайнятістю суддів у інших справах підготовче засідання у цій справі переноситься на 22 лютого на 10:00.

Як повідомлялося, Бузину застрелили у дворі його будинку на вулиці Дегтярівській у Києві 16 квітня 2015 року.

У червні 2017 року столична прокуратура завершила розслідування цього злочину, після чого матеріали кримінального провадження були надані сторонам для ознайомлення.

Читайте також: Убивство Бузини: адвокати просять суддів взяти самовідвід

Дії підозрюваних Поліщука і Медведька кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Шевченківський суд Києва 9 лютого почав підготовче засідання у справі про вбивство Бузини, в ході якого, зокрема, адвокати обвинувачуваних попросили суддів взяти самовідвід і призначити розгляд справи судом присяжних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-