Гройсман особисто агітуватиме депутатів голосувати за Антикорупційний суд

Гройсман особисто агітуватиме депутатів голосувати за Антикорупційний суд

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що Верховна Рада може завершити всі процедури щодо створення Антикорупційного суду в березні.

Про це він заявив, спілкуючись зі ЗМІ під час робочої поїздки до Львова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу повністю підтвердити свою абсолютну підтримку швидкому створенню Антикорупційного суду. Я вважаю, що є всі шанси завершити всі процедури щодо голосування у парламенті включно з березнем”, - сказав глава уряду.

При цьому Гройсман підкреслив, що готовий особисто “агітувати” народних депутатів проголосувати на підтримку необхідних законопроектів.

Водночас він зауважив, що важливо не тільки створити Антикорупційний суд, але і зробити все можливе, щоб цій інституції довіряли. У цьому зв’язку, на думку Прем’єр-міністра, потрібно буде узгодити остаточний варіант законопроекту із міжнародними партнерами.

Читайте також: Холодницький сумнівається, що Антикорупційний суд запустять цьогоріч

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби з корупцією тощо.

Народні депутати наразі не включили цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-