У Головній військовій прокуратурі пояснили, чому прийшли до газети

У Головній військовій прокуратурі пояснили, чому прийшли до газети "Вести"

Ексклюзив
Укрінформ
Правоохоронці прибули до редакції газети "Вести" у бізнес-центрі "Гулівер" для виконання рішення суду про передачу приміщення в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА).

Про це в коментарі Укрінформу повідомив слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Віталій Опанасенко.

За його словами, 31-й, 32-й та 33-й поверхи у БЦ "Гулівер" належать ТОВ "Юнісон груп". Ця нерухомість була заарештована у справі проти екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка. 

"У нас є на руках рішення суду, яке зобов'язує передати три поверхи у бізнес-центрі "Гулівер" Нацагентству з управління активами. Сьогодні це було зроблено", - сказав він.

За словами Опанасенка, раніше представники Головної військової прокуратури та Нацагентства з управління активами неодноразово намагалися виконати рішення суду, однак невідомі люди в масках їм перешкоджали.

Читайте також: Силовики прийшли з обшуками до редакції "Вестей"

"Тому сьогодні спільно з працівниками поліції ми зайшли до приміщень і передали їх в управління АРМА. Таким чином ми виконали норму закону. У подальшому, якщо медіа-холдинг "Вести" бажає знаходитися на 32-му поверсі, вони можуть укласти відповідний договір оренди з компанією-управителем", - додав слідчий.

Як повідомлялося, головний редактор газети "Вести" і сайту Vesti-ukr.com Оксана Омельченко заявила вранці 8 лютого, що співробітники Нацполіції та Головної військової прокуратури ГПУ прийшли з обшуками до редакції газети "Вести", розташованої в офісі БЦ "Гулівер".

Раніше Укрінформу в АРМА повідомляли, що три поверхи у БЦ "Гуллівер" були їм передані в управління ухвалою Печерського райсуду від 29 вересня 2017 року. Оскільки агентство самостійно не управляє арештованими активами, 17 листопада АРМА уклало відповідний договір з ТОВ "Коллієрз Інтернешнл". Повноваження цієї фірми на управління офісними приміщеннями на 31, 32 та 33 поверхах БЦ "Гулівер" були внесені до Держреєстру нерухомості.

У АРМА зазначили, що їх представники 13 листопада 2017-го у БЦ "Гулівер" передали працівникам ТОВ "Юнісон груп" необхідні документи для забезпечення можливості управління майном, однак їм чинили перешкоди і не надали доступу до приміщень. 

Уже 16 листопада працівники АРМА та Головної військової прокуратури прибули до бізнес-центру з компанією, яка мала оцінити арештовану нерухомість, однак ситуація повторилася.

У подальшому АРМА 15 грудня 2017 року повторно здійснило заходи, спрямовані на виконання ухвали суду, однак невстановлені особи, представляючись представниками ТОВ "Юнісон груп", протидіяли представникам агентства.

За даним фактом Нацполіція порушила кримінальне провадження, розпочато досудове розслідування за частиною 1 ст. 382 Кримінального кодексу, згідно з якою умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на термін до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-