Суд відмовився відсторонити Гаврилову від посади голови Держаудиту

Суд відмовився відсторонити Гаврилову від посади голови Держаудиту

Укрінформ
Підозрювана у незаконному збагаченні голова Державної служби аудиту Лідія Гаврилова і надалі виконуватиме свої обов'язки. 

Прокурорам не вдалося переконати суддів Солом'янського райсуду Києва в тому, що чиновницю варто відсторонити від виконання службових обов'язків, повідомляє "5 канал" 

Сторона обвинувачення стверджувала, що завдяки високій посаді Гаврилова могла чинити тиск на слідство, через що воно не могло б відстежувати факти незаконного збагачення чиновниці. Прокурори САП навіть наводили факти розмов, які їм вдалося заслухати.

Так, за словами антикорупційного прокурора, Гаврилова спілкувалася з одним із народних депутатів, з яким вона нібито узгоджувала певні призначення в аудиторській службі. Його прізвище на суді так і не пролунало. Утім, сторона обвинувачення пообіцяла розповісти детальніше під час розгляду справи по суті. 

Суд такі аргументи прокурорів істотними не визнав, тож Гаврилову не відсторонили від займаної посади.

Адвокати Гаврилової залишилися задоволені таким рішенням суду. Проте вони вважають, що це рішення не є остаточне.

"Доволі законне. Це рішення, яким ми задоволені. Я розумію, що прокуратура подаватиме апеляцію, тому це не остаточне рішення. Я думаю, що ми зустрінемося в апеляційному суді", – прокоментував адвокат Гаврилової Ярослав Білявський.

Читайте також: Суд відпустив главу Держаудиту під особисте зобов’язання

Прокурори САП уже повідомили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду. 

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року голові Держаудиту повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 10 млн грн. Відповідну інфографіку підготувало й оприлюднило НАБУ. 25 січня суд відпустив Гаврилову під особисте зобов'язання попри те, що прокурори просили призначити їй заставу у понад мільйон гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-