НБУ випустить монету на честь кіборгів

НБУ випустить монету на честь кіборгів

Укрінформ
Національний банк України 30 січня 2018 року вводить в обіг пам'ятну монету "Захисникам Донецького аеропорту" номіналом у 10 гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Присвячена вшануванню мужності та героїзму захисників Донецького аеропорту - кіборгам, які обороняли його протягом 242 днів, що стало символом самовідданої боротьби за територіальну цілісність України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Військові музиканти Одеси долучилися до флешмобу на честь "кіборгів"

На аверсі монети розміщено: угорі ліворуч - напис Україна (півколом), під яким рік карбування монети (2018) та малий Державний Герб України; у центрі - стилізовану композицію: дві чоловічі руки зі зброєю різних епох, що символізує захисників України різних часів; на дзеркальному тлі написи: ЗА ЧЕСТЬ! ЗА СЛАВУ! ЗА НАРОД!; унизу ліворуч - номінал 10/гривень на стилізованому фрагменті щита; праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети розміщено стилізовану композицію із зображенням захисника аеропорту на тлі напівзруйнованої вежі, над якою майорить український прапор; праворуч - прострілена арматура з вертикальними написами: КІБОРГИ.

Пам'ятна монета "Захисникам Донецького аеропорту" виготовлена із сплаву на основі цинку номіналом у 10 гривень та тиражем в один млн штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-