Прокуратура передала до суду справу на Шабуніна

Прокуратура передала до суду справу на Шабуніна

Укрінформ
Прокуратура передала до Дніпровського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"23 січня 2018 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12017100040007940 відносно громадянина Шабуніна Віталія Вікторовича, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста)", - зазначається в повідомленні.

За автоматизованим розподілом головуючим суддею у справі визначено Олену Козачук.

Зазначається, що про час і дату підготовчого судового засідання у даному кримінальному провадженні буде повідомлено додатково.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня 2017 року у Шабуніна стався конфлікт із Всеволодом Філімоненком, який називав себе журналістом, біля Дніпровського військкомату Києва, куди голова ЦПК прийшов по повістку. Філімоненко підійшов до Шабуніна, щоб узяти коментар, а той ударив його. За словами Філімоненка, він запитав Шабуніна, чому той "не воює в АТО". Сам голова ЦПК стверджує, що вдарив Філімоненка за те, що той образив члена правління ЦПК Олександру Устінову.

Читайте також: Слідство перекваліфікувало справу Шабуніна, йому загрожує до 5 років

Філімоненко є помічником народного депутата на громадських засадах Сергія Мельничука (позафракційний).

Сам Шабунін визнає, що вдарив Філімоненка, і готовий відповідати за свої дії.

16 серпня 2017 року Шабуніну вручили підозру за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

15 січня 2018 року слідство перекваліфікувало справу і 18 січня вручило Шабуніну підозру за насильство щодо журналіста. Якщо провину активіста доведуть, йому загрожує до 5 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-