Супрун – організаторам протестів: Не політизуйте кір

Супрун – організаторам протестів: Не політизуйте кір

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про підготовку протестів у регіонах у зв'язку зі спалахами кору з метою дискредитації медичної реформи та команди Міністерства охорони здоров’я України.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Нам стало відомо про підготовку протестів у регіонах у зв'язку зі спалахами кору з метою дискредитації медичної реформи та команди Міністерства охорони здоров’я України. Не політизуйте кір! Не намагайтеся використати питання національної безпеки для політичної гри. Долучайтеся до наших зусиль у посиленні вакцинації українських громадян і захищайте здоровий глузд навколо себе!" - закликала Супрун.

Вона також нагадала, що в 2017 році загалом було вакциновано понад 1,3 мільйона дітей (планові та позапланові щеплення). Жодної смерті внаслідок вакцинації не відбулося. Водночас з початку спалахів кору захворіло на кір 6784 людей і 8 померло.

У 2016 та 2017 році спалахи кору також відбулися в Італії, Німеччині, Греції та Румунії. Зниження рівня вакцинації є глобальним трендом, зазначила Супрун.

"Вакцинація - єдиний спосіб захисту від кору. Сьогодні в Україні наявна достатня кількість якісних вакцин для того, щоб вакцинувати дітей від кору. Проблеми з наявністю вакцин є в окремих регіонах, де вони скінчилися або їх було замовлено недостатньо", - наголосила в.о. міністра.

Читайте також: Доступні ліки: у Супрун пояснили затримку із препаратами у регіонах

Супрун додала, що МОЗ буде вдячне за будь-яку інформацію щодо нестачі вакцин у поліклініках чи видачі підробних довідок про вакцинацію.

"Ця інформація допоможе нам оперативно здійснювати перерозподіли та вживати інші відповідних заходів", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що вакцини від кору, паротиту та краснухи на Закарпатті від МОЗ немає взагалі. Водночас кількість випадків захворювань в області зростає щодня - зараз це близько 300 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-