На Київщині на хабарі погорів заступник голови райради і його радник

На Київщині на хабарі погорів заступник голови райради і його радник

Укрінформ
ГПУ спільно з працівниками поліції оголосили підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це повідомила речниця керівника ГПУ Лариса Сарган у Facebook.

 "Прокурор Київської області Дмитро Чібісов в присутності захисників повідомив про підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об’єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (пособництво в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України", - зазначила вона.

Читайте також: Суд у Миколаєві вже майже добу обирає запобіжний захід депутату "Опоблоку"

Сарган повідомила, що вказані особи вимагали 50 тис. доларів США за сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває у комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

"На підставі ухвал суду слідчими прокуратури з оперативним супроводженням працівників поліції проведено обшуки у помешканні депутатів та у районній раді. Отримано докази на підтвердження факту отримання неправомірної вигоди", - додала Сарган.

Читайте також: На Одещині на хабарі погорів начальник Арцизького відділу поліції

Наразі підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, тривають необхідні слідчі та процесуальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-