Рятувальників перевели у посилений режим, сніг прибирають 1300 одиниць техніки

Рятувальників перевели у посилений режим, сніг прибирають 1300 одиниць техніки

Укрінформ
У зв'язку з ускладненням погодних умов ДСНС перевело особовий склад на посилений режим роботи.

На даний час на дорогах України працює 1300 одиниць техніки та 1800 осіб особового складу ДСНС.

Про це на засіданні уряду сказав голова ДСНС Микола Чечоткін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За моїм рішенням органи управління та сили держслужби з надзвичайних ситуацій, а це 2 тисячі одиниць техніки та 7 тисяч особового складу, переведені на посилений режим несення служби. І користуючись нагодою, я хотів би звернутися до всіх власників автотранспорту, до власників автотранспортних підприємств, у тому числі і до тих, які здійснюють регулярні  пасажирські автоперевезення, щоб у цей період утрималися від виїзду на автошляхи", - зазначив Чечоткін.

Він наголосив, що, за прогнозами Укргідрометцетру, протягом 17-18 січня в Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Одеській, Кіровоградській та Миколаївській областях очікуються сильні снігопади та утворення снігового покрову до 40 см заввишки, у м. Києві - 20 см. У Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях - сильний дощ з переходом у сніг.

Читайте також: Гройсман нагадав губернаторам історію зі звільненням за неприбраний сніг

Помірний сніг на території Полтавської, Харківської, Луганської, Черкаської , Чернігівської, Кіровоградської областей. За прогнозами, протягом дня снігопади послабляться, але пік їх інтенсивності, за словами Чечоткіна, припаде на вечір, другу половину ночі та ранок 18 січня.

На даний час, за словами Чечоткіна, ускладнень на території держави немає. У другій половині дня очікується припинення снігопаду в Києві та Київській області.

«Для  забезпечення проїзду на дорогах залучено сьогодні 1300 одиниць техніки, 1800 працівників Укравтодору. В м. Києві організовано чищення доріг, прибирання тротуарів, для чого залучено понад 600 одиниць техніки і близько 4 тисяч  працівників. Держслужбою на проблемних ділянках виставлено 4 тягачі для надання допомоги та буксирування транспорту. Це вул. Олени Теліги, бульвар Дружби народів, бульвар Лесі Українки та Деміївська площа. По Київській області зараз частково  обмежено в'їзд вантажного транспорту до Києва з напрямку Харкова та Чернігова для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки», - поінформував  голова ДСНС.

Також він повідомив, що сьогодні, 17 січня, буде зібрано штаб Державної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому  будуть конкретизовані та уточнені завдання для кожного центрального та місцевого органів влади, сили яких будуть задіяні в ліквідації  можливих ускладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-