ЗСУ вже готуються прийняти на озброєння американські Javelin - Муженко

ЗСУ вже готуються прийняти на озброєння американські Javelin - Муженко

Оновлено
Укрінформ
Збройні сили України вже опрацьовують заходи з метою підготовки до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це заявив у середу у Брюсселі начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Позиція одна: йдеться про Javelin. Є відповідна процедура їх отримання. Вона не така швидка, як нам би хотілося. Для цього ще необхідна робота відповідних експертів у питаннях обстеження готовності України приймати таку зброю", - розповів начальник Генштабу ЗСУ.

Зокрема, Муженко уточнив, що йдеться й про питання безпеки та умов зберігання такої зброї, а також оформлення процесу її передачі.

"Підготовка до застосування та експлуатації такої зброї нами вже проводиться", - повідомив головнокомандувач Збройних сил України.

Раніше повідомлялося про плани США поставити до України 35 пускових установок ПТРК Javelin та 210 ракет до них.

Читайте також: Уряд США надасть летальну зброю Україні безкоштовно - посол Йованович

Напередодні посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю ЗМІ повідомила, що американський уряд надасть Україні зброю, зокрема протитанкові комплекси Javelin, безкоштовно.

Фото: U.S. Army photo by Sgt. William A. Tanner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-