Цьогоріч соцстандарти зростатимуть вищими темпами, ніж інфляція - Розенко

Цьогоріч соцстандарти зростатимуть вищими темпами, ніж інфляція - Розенко

Укрінформ
Одним із пріоритетних завдань Державного бюджету на 2018 рік є забезпечення зростання соціальних стандартів вищими темпами, ніж інфляція. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал

«Для нас головне - забезпечити, щоб рівень соціальних стандартів (насамперед зарплат і пенсій) зростав більш високими темпами, ніж інфляція. Це наша принципова позиція, це є одним із пріоритетів, у тому числі бюджету 2018 року», - сказав Розенко.

Він нагадав, що у 2017 році зростання реальної заробітної плати на 20% випередило рівень інфляції. 

Читайте також: Розенко розповів, як уряд хоче перерахувати військові пенсії

«У минулому році ми мали зростання реальної заробітної плати (це вже мінус інфляційні процеси) приблизно на 20%. Це величезний показник. Тобто у 2017 році зростання зарплат на 20% випередило рівень інфляції», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що внаслідок підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн та підвищення зарплат усіх категорій працівників зросли доходи до бюджету Пенсійного фонду України, що дало можливість позапланово, з 1 жовтня 2017 року, здійснити осучаснення пенсій.

«Так само ми будемо діяти і в 2018 році: є прогнозовані параметри Державного бюджету, є прогнозоване зростання соцстандартів, але як тільки ми побачимо, що економіка зростає енергійніше, що у нас з'являється додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду і Державному бюджеті, ми, безумовно, ці додаткові кошти відразу спрямуємо на підвищення зарплат і пенсій», - запевнив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-