Кілька визволених заручників відмовилися від лікування через увагу преси

Кілька визволених заручників відмовилися від лікування через увагу преси

Укрінформ
Кілька визволених із полону "Л/ДНР" заручників відмовилися від лікування через небажання опинитися під тиском громадськості та преси.

Про це сказала керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарицька, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Можу відзначити, що є кілька відмов від лікування в результаті того, що люди не готові бути під тиском преси, громадськості, під яким, на превеликий жаль, опинилися ті люди, яких звільнили", - сказала Зарицька.

Вона констатувала, що підвищена увага виявилася несподівано складним випробуванням для визволених із полону. "Їх звільнили, всі їх дуже раді бачити, і вони у нас по факту опинилися на нашій же території, але під іншим тиском - ... під тиском уваги ЗМІ і громадськості. Абсолютно відповідально готова заявити, що кілька людей відмовилися від лікування, поїхали додому через те, що для них це складно", - пояснила Зарицька.

Читайте також: Мін'юст анонсував зустріч щодо нового етапу звільнення заручників

За її словами, решта колишніх бранців проходять лікування за своїм бажанням. Можливість отримати медичну, реабілітаційну допомогу надана всім, запевнила керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня були визволені 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Натомість українська сторона передала "Д/ЛНР" 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-